Upriličen svečani prijem za nove učenike i njihove roditelje.

by Mešihat

U nedjelju, 3. septembra 2023. godine, u Sinan-begovoj medresi, upriličen je svečani prijem za nove učenike i njihove roditelje.

Prijemu je prisustvovao direktor, prof. Kemal-ef. Hasanović, sekretar, prof. Rejhan-ef. Hoćanin, pedagogica, prof. Denaba Aljović, kao i razredne starješine prvog razreda, muškog i ženskog odjeljenja, prof. Sead Avdović i prof. Azra Mujević.

Svečani doček započet je govorom direktora, prof. Kemala-ef. Hasanovića, koji je pozdravio ove učenike, poželio im dobrodošlicu i uspješan početak školovanja u medresi. Ovom prilikom, on se zahvalio roditeljima na povjerenju koje su ukazali upravi Sinan-begove medrese, ističući da su upisom svoje djece u medresu, istoj povjerili, ne samo svoju djecu,, već i svoja srca.

Prisutnima se obratila i pedagogica Sinan-begove medrese, prof. Denaba Aljović, ističući važnost zajedničkog rada u izgradnji uspjeha, a nakon toga, sekretar medrese, prof. Rejhan-ef. Hoćanin, pročitao je spisak svih učenika.

Na kraju, razredne starješine su svojim učenicima darovali skromne poklone, nakon čega je ovaj svečani prijem završen obilaskom internata medrese.

slični članci