Na sjednici skupštine odbora medžlisa Novog Pazara odabrani članovi izvršnog odbora i sabora

by webmagicpixel

U Novom Pazaru u sjedištu Mešihata IZ Sandžaka održana je sjednica skupštine odbora medžlisa Novog Pazara na kojoj je prisustvovao muftija sandžački, mr. Senad ef. Halitović, glavni imam Medžlisa IZ Novi Pazar, Hasib ef. Suljević, predsjednik centralne izborne komisije, Kasim ef. Dervišević, izabrani predstavnici džemata u skupštini medžlisa kao i članovi izborne komisije.

Sjednicom je predsedavao muftija sandžački, mr. Senad ef. Halitović, a skup je učenjem Kur'an i kerima, otvorio hafiz Ilijas ef. Ramadani.

Održana sjednica bila je u znaku sprovedenih izbora za predstavnike džemata u skupštini medžlisa IZ Novi Pazar, te se u tom pravcu na dnevnom redu iste našlo usvajanje izveštaja o izbornim aktivnostima, a nakon toga pristupilo se je verifikovanju mandata novoizabranih članova skupštine medžlisa IZ Novi Pazar.

Na sjednici je izabrano osam članova izvršnog odbora medžlisa IZ Novi Pazar:

Safet Bronja

Hafis Avdović

Nedžad Fehratović

Hajro Ramičević

Hido Kadrić

Hamza Zoranić

Izet Tatarević

Ismet Latifović

Nakon formiranja izvršnog odbora, članovi odbora su jednoglasno izabrali Nedžada Fehratovića za predsjednika izvršnog odbora medžlisa, a Hafisa Avdovića za podpredsjednika.

Na sjednici su takođe izabrani članovi sabora Mešihata IZ Sandžaka iz Novog Pazara:

Samir Vučelj

Ljutvo Hasanović

Ahmedin Dervišević

Amel Demirović

Ilijas Ramadani

Bajazid Nicević

Nihad Dervišević

Muhamed Demirović

Jakub Leković

U narednim danima se očekuje formiranje izvršnih odbora ostalih medžlisa kao i delegiranje kandidata iz ostalih gradova za sabor Mešihata IZ Sandžaka.

slični članci