Visoka delegacija Dijaneta Republike Turske posjetila Mešihat IZ Sandžaka

by Mešihat

Visoka delegacija Uprave za vjerske poslove Republike Turske (Dijanet) na čelu sa potpredsjednikom Dijaneta R. Turske Dr. Selimom Argun, a zajedno sa predsjednikom Uprave za evroazijske zemlje Dijaneta R. Turske Salihom Gör, savjetnikom za vjerska i socijalna pitanja R. Turske Ertugrulom Coškun, Mehmetom Melih Yilmaz atašeom za socijalna i vjerska pitanja pri Konzulatu R.Turske u Novom Pazaru i saradnicima, posjetila je sjedište Mešihata IZ Sandžaka.

U srdačnom razgovoru, muftija Senad ef. Halitović upoznao je goste s radom i aktivnostima Mešihata IZ Sandžaka, i izrazio zadovoljstvo na plodotvornoj saradnji između Diyaneta R. Turske i Mešihata IZ.

Na sastanku je bilo razgovora i o trenutnoj situaciji u kojoj se nalaze muslimani u Srbiji sa posebnim akcentom na muslimane u Sandžaku.

Sastanku su, pored muftije Halitovića, ispred Mešihata IZ prisustvivali, zamjenik muftije sandžačkog mr. Muhamed ef. Demirović, muftija srbijanski i vojvođanski Muhamed ef. Ziljkić i muftija niški i braničevsko-timočki Eldin ef. Ašćerić, sa saradnicima.

slični članci