Delegacija Rijaseta Islamske zajednice Srbije na radnom sastanku u Ministarstvu prosvete

by Mešihat

Delegacija Islamske zajednice Srbije, predvođena zamjenikom reisu-l-uleme Eldin ef. Ašćerićem, održala je danas radni sastanak u Ministarstvu prosvete. U ime ministarke prosvete, prof. dr Slavice Đukić Dejanović, delegaciju je primila državna sekretarka, gospođa Aniko Jeras, sa saradnicima, pomoćnicima ministra, Milošem Blagojevićem i dr Milanom Pašićem.

Na sastanku su razmotreni problemi i rezultati u izvođenju nastave islamske veronauke u protekloj školskoj godini, te pripreme za nastupajuću školsku godinu. Dogovoreno je da se zajedničkim snagama Ministarstva prosvete i Islamske zajednice Srbije, u narednom periodu, otklone svi problemi koji utiču na kvalitet nastave, s ciljem postizanja što boljih rezultata, a u interesu učenika.

Pored zamjenika reisu-l-uleme, ispred Islamske zajednice, sastanku su prisustvovali muftija srbijanski i vojvođanski Muhamed ef. Ziljkić, muftija sandžački Muhamed ef. Demirović, muftija beogradski Muhamed ef. Hadžić, koordinator Mešihata srbijanskog za nastavu islamske vjeronauke, kao i Kemal ef. Hasanović, koordinator islamske veronauke za Mešihat sandžački.

slični članci