Ministarka pravde primila delegaciju Islamske zajednice Srbije

by Mešihat

Danas je Ministarka pravde gospođa Maja Popović sa direktorom Uprave za saradnju s crkvama i verskim zajednicama dr Vladimirom Roganovićem primila delegaciju Islamske zajednice Srbije predvođenu reisu-l-ulemom mr Senad ef. Halitovićem.

U otvorenom razgovoru sa domaćinima reisu-l-ulema, sa saradnicima, izneo je suštinske probleme koji ometaju funkcionisanje Islamske zajednice i njenih ustanova. On je domaćine upoznao sa radom ustanova i trenutnim poteškoćama u njihovom radu za koje je izrazio nadu da će uz pomoć nadležnih ministarstava biti otklonjena u najkraćem periodu.


Ministarka Popović je zahvalila reisu-l-ulemi na pozitivnoj ulozi Islamske zajednice koju ima u društvu, te izrazila spremnost i otvorenost Ministarstva pravde za iznalaženje načina za rešavanje svih problema Islamske zajednice, iz nadležnosti ovog ministarstva.


Direktor Uprave za saradnju s crkvama i vjerskim zajednicama gospodin Roganović istakao je da će Uprava u okvirima svoje nadležnosti nastaviti da pomaže rad ustavova Islamske zajednice Srbije, te iznaći modalitete da se otklone privremene smetnje.


U delegaciji Islamske zajednice Srbije pored reisu-l-uleme prisustvovali su zamenik reisu-l-uleme mufija niški Eldin ef. Ašćerić, muftija srbijanski i vojvođanski Muhamed ef Ziljkić, muftija sandžački mr Muhamed ef. Demirović, muftija beogradski Muhamed ef, Hadžić i predsjednik Vrhovnog Sabora dr Nadir ef. Dacić.

slični članci