Organizovana tribina “Tradicijska kultura u životu mladih”

by Mešihat

Udruženje vjeroučitelja islamske vjeronauke na teritoriji Republike Srbije u saradnji sa Vjersko-prosvjetnom službom Mešihata IZ-e Sandžaka organizovali su sinoć tribinu “Tradicijska kultura u životu mladih”.

Tribina se održala u foajeu Kulturnog centra Novi Pazar, a na tribini su govorili prof. dr. Sead Šemsović, dipl. žurnalista Hasna Ziljkić, profesor vjeronauke Sead Avdović i profesor islamske vjeronauke Kemal Hasanović.

Tribini su, pored velikog broja posjetioca, vjeroučitelja, učenika i njihovih roditelja, prisustvovali i muftija sandžački, mr. Senad-ef. Halitović, direktor Vjersko-prosvetne službe pri Mešihatu IZ Sandžaka mr. Bajazid-ef. Nicević, direktor Sinan-begove medrese mr. Haris Holić i mnogi drugi eminentni gosti.

Govornici, svako sa svog aspekta, govorili su o pojmu i važnosti tradicije i kulture, implementaciji iste u životu mladih, u skladu sa potrebama i izazovima koje nam nameće današnje moderno društvo.

U okviru tribine organizovana je i izložba likovnih radova učenika vjeronauke osnovnih i srednjih škola na teritoriji grada Novog Pazara i Tutina, na temu “Prepoznajem tradiciju u svom okruženju”. Na izložbi je bilo izloženo više od 260 pristiglih radova na likovnom konkursu.

slični članci