Islamska zajednica Srbije u saradnji sa Diyanetom realizovala podjelu ramazanskih paketa

by Mešihat

Islamska zajednica Srbije, u saradnji sa Diyanetom-Upravom za vjerska pitanja i predstavnicima Diyanet Vakufa i DITIP-a, IZ Diyaneta u Nemačkoj realizovala je danas, u Novom Pazaru, podjelu prehrambenih paketa porodicama kojima je to najpotrebnije u ovom mubarek mjesecu.

Savjetnik za vjerska i socijalna pitanja pri Ambasadi R. Turske u Beogradu, Ertuğrul Coşkun prisustvovao je današnjoj podjeli u kompleksu novopazarske Stambol džamije. On je iskoristio priliku i čestitao Ramazan svim muslimanima u Srbiji, i istakao da su, u svojstvu Diyaneta-Uprave za vjerska pitanja, kao i svakog ramazana, došli ovdje kod svoje braće u Srbiju, da sa njima podjele ramazansku radost,

“I ove godine imamo organizovanu podjelu prehrambenih paketa, nastojimo doći, ne samo do muslimana u regiji Sandžaka već i do svih muslimana u ostalim regijama Srbije. Također, vođeni kampanjom “Nek moj poklon bude Kur’an” imali smo podjelu Kur’ana/Mushafa, organizovali smo i iftare i tako smo htjeli biti zajedno sa  našom braćom i tako ćemo i nastaviti. Neka Allah primi učinjena dobra djela dobrotvora. Nama neka olakša da podjelimo pakete shodno namjeri i ciljevima. Neka nam omogući da dočekamo još puno ramazana.”

Zajedno sa g-dinom, Ertuğrul Coşkunom, današnjoj podjeli prisustvovao je i reisu-l-ulema IZ Srbije, mr. Senad ef. Halitović, koji je podijelio svoje utiske i izrazio zadovoljstvo učešćem i rezultatima ove hairli akcije:

“Evo, draga braćo, danas smo ovdje sa našom braćom iz Diyanet vakfi i DITIB-a, IZ Diyaneta u  Njemačkoj. Oni su ovdje došli da svoju donaciju podjele onima kojima je najpotrebnija, dakle, u saradnji sa IZS dijeli se pomoć širom Srbije, počev od Vojvodine, preko centralne Srbije, i širom Sandžaka. Danas smo u Novom Pazaru i dijelimo pakete onima kojima je najpotrebnije za ovaj mubarek mjesec. Molimo Allaha, dželle šanuhu, da ih obilato nagradi, da im da snage da čine hair i dobro, i da im svaku stopu sevabom plati, inšallah!-istakao je reisu-l-ulema Halitović

slični članci