Brojne čestitke nakon izbora reisu-l-uleme Senada-ef. Halitovića

by Mešihat

Nakon izbora Reisu-l-uleme Senada ef. Halitovića, stigao je veliki broj čestitki, od kojih bi istakli
čestitku predsjednika Dijaneta iz Turske, čestitke od ambasadora Egipta, Irana, Vatikana kao i Vijeća kongresa bošnjačkih intelektualaca iz Bosne i Hercegovine.

Prijevod čestitke od predsjednika Dijaneta Prof. dr. Ali Erbaša vam prenosimo u cjelosti:

Poštovani

Senad HALITOVIĆ

Reisu-l-ulema Islamske zajednice Srbije

Novi Pazar, Srbija

U ime Allaha Milostivog Samilosnog

Sa velikim zadovoljstvom sam primio vijest da ste izabrani za reisu-l-ulemu Islamske zajednice Srbije na izborima održanim u Novom Pazaru 15. oktobra 2023. godine, na kojima su učestvovali članovi Rijaseta Islamske zajednice Srbije.

Veoma je važno da svi narodi, a posebno naša braća muslimani koji žive u Srbiji, žive u miru, blagostanju, slozi, jedinstvu i solidarnosti. Potpuno sam ubijeđen da ćete, kao i do sada, nastaviti sa uspješnjim djelovanjem u pravcu postizanja ovog uzvišenog cilja i da ćete, svoju važnu, ali isto toliko odgovornu dužnost koju ste preuzeli, sa istom preciznošću, izvršavati.

Nadam se da će naši prijateljski i iskreni odnosi koji su uspostavljeni u duhu bratskih odnosa, naša saradnja koja se odvija u tom duhu i naše bratske veze nastaviti da se razvijaju i jačaju i tokom Vašeg mandata.

Tim povodom Vam čestitam na izboru na tako važnu funkciju, molim Svevišnjeg Gospodara da Vama i svim vjerskim službenicima koji rade u Rijasetu Islamske zajednice Srbije podari uspjeh i da ovaj izbor bude od koristi, prije svega za našu braću muslimane koji žive u Srbiji, a zatim i za cijeli islamski svijet i čovječanstvo.

S poštovanjem i uz mahsuz selam,

Prof. dr. Ali ERBAŠ Predsjednik Dijaneta

slični članci