Amel-ef. Demirović imenovan na mjesto glavnog imama medžlisa IZ Novi Pazar.

by Mešihat

Sa velikim zadovoljstvom želimo da vas obavijestimo da je Amel-ef. Demirović imenovan na mjesto glavnog imama medžlisa IZ Novi Pazar. Njegovo imenovanje dolazi nakon dugog i pažljivog procesa selekcije, a uz podršku i jednoglasnu odluku Izvršnog odbora OMIZ-a Novi Pazar.

Amel ef. Demirović, rođen 29.10.1990. godine u Novom Pazaru, predstavlja istaknutu ličnost u oblasti islamskog obrazovanja i duhovnosti. Nakon završetka osnovne škole u svom rodnom selu Požegi, Amel je nastavio svoje obrazovanje u “Sinan-begovoj” medresi u Novom Pazaru. Kao deo svog puta ka znanju, otišao je u Siriju 2009. godine kako bi stekao znanje arapskog jezika na Bedrudin el-Haseni u Damasku. Nakon toga, upisao je fakultet Islamskih znanosti u Libanu, gradu Tripoliju, gde je diplomirao 2014. godine kao diplomirani šerijatski pravnik.

Amel ef. Demirović se pridružio “Sinan-begovoj” medresi kao vaspitač i profesor stručnih predmeta 2015. godine, gde posvećeno obavlja svoje dužnosti. Takođe je obavljao funkciju imama džamije u Bajevici sve do 2019. godine, kada je premješten na funkciju imama u Hadži Hurem “Bor” džamiji

Amel ef. Demirović je oženjen i ponosni otac dvoje dece. Njegov predani rad, stručnost i ljubav prema islamskom obrazovanju i duhovnosti čine ga cenjenom ličnošću u svojoj zajednici.

Ovom prilikom želimo da se zahvalimo prethodnom glavnom imamu, efendiji Hasibu Suljeviću na njegovim postignućima i predanosti tokom svog mandata kao glavnog imama medžlisa Novi Pazar. Njegov doprinos i vođstvo ostavili su dubok i trajan utisak na našu zajednicu.

Sada, sa Amelom ef. Demirovićem na čelu, imamo poverenje da će on nastaviti izvrstan rad i podići našu zajednicu na još viši nivo. Neka mu Allah podari mudrost, snagu i blagoslov u svim njegovim naporima.

Rukovodstvo Mešihata Islamske zajednice Sandžaka želi Amelu ef. Demiroviću uspeh u njegovom novom zadatku i uvereni smo da će opravdati povjerenje koje mu je ukazano. Neka Allah blagoslovi našu zajednicu i neka nam svima podari mir i napredak.

Esselamu alejkum ve rahmetulahi ve berekatuhu.

slični članci