Zamjenik muftije sandžačkog u posjeti džematu Grac

by Mešihat

Zamjenik muftije sandžačkog, mr. Sabit-ef. Šećović boravio je u zijaretu Austriji, džematu Grac. Tom prilikom, u IKC “Grac” održao je hutbu i predvodio džumu namaz.

Istog dana, nakon jacije namaza, kao poseban gost učestvovao je na tradicionalnom programu “Dan vakifa” koji se već jedanaestu godinu, svakog drugog petka u novembru, obilježava u IKC “Grac”, gdje je održao prigodno predavanje na temu: Djela koja čovjeka čine sretnim i dugovječnim. Glavni imam u IKC u Gracu, Fikret-ef. Fazlić, upoznao je musafira sa aktivnostima džemata.

Džemat u Gracu može poslužiti kao uzor rada svim džematima. IKC je mjesto brojnih aktivnosti: predavanja, podučavanja Kur'anu djece i odraslih, mektebske nastave (preko šest stotina polaznika), druženja omladine i odraslih, socijalnih aktivnosti, međureligijskog dijaloga…

Zamjenik muftije iskoristio je boravak u Gracu da, u društvu glavnoga imama džemata, zijareti rodbinu i bošnjačku dijasporu iz BiH i Sandžaka i da se bliže upozna sa njihovim radom i životom u Austriji.

slični članci