Održano takmičenje iz životopisa Muhammeda, sallallahu alejhi ve sellema, u Sinan-begovoj medresi

by Mešihat

Održano takmičenje iz životopisa Muhammeda, sallallahu alejhi ve sellema, u Sinan-begovoj medresi

U okviru Međunarodnog takmičenja iz sire, životopisa Muhammeda, sallallahu alejhi ve sellema, za učenike medrese Balkana, u prostorijama ženskog odjeljenja Sinan-begove medrese u Novom Pazaru, održano je takmičenje pod nazivom “Selam tebi”

Na ovom takmičenju učestvovalo je šest učenika i devet učenica Sinan-begove medrese, a sam test sastojao se iz 68 pitanja za čije je rješavanje bio dat vremenski rok od 90 minuta.

Nakon pregleda učeničkih testova od strane komisije koju su činile profesorice historije islama u Sinan-begovoj medresi, Enisa Jejna i Azra Mujević, te profesorica turskog jezika, Amina Hasanović, proglašene su i pobjednice takmičenja:

1. mjesto-Aiša Kofrc, 84 poena

2. mjesto-Kadira Leković, 83 poena

3. mjesto-Imana Hot, 81 poen

Prema propozicijama takmičenja, ove tri učenice biće nagrađene odlaskom na umru, a nagrada će im biti biće uručena u Istanbulu.

Ovo takmičenje organizovano je

od strane Udruženja Yunus Emre Camii Vakfı, pod pokroviteljstvom Diyaneta-Uprave za vjerske poslove R. Turske i Ministarstva za Nacionalno Obrazovanje R. Turske

Čestitamo našim pobjednicama na ostvarenim rezultatima uz dovu da im Uzvišeni Gospodar olakša put do svetih mjesta i ukabuli umru.

Zahvaljujemo se i Mešihatu IZ Sandžaka , na čelu s muftijom sandžačkim, mr. Senad-ef. Halitovićem, Upravi Sinan-begove medrese, direktoru, mr. Haris-ef. Holiću, sekretaru medrese, prof. Rejhan-ef. Hoćaninu, prof. Omer-ef. Zukorliću i svima ostalima koji su dali doprinos u ovom hairli projektu.

slični članci