Udruženje vjeroučitelja islamske vjeronauke organizovalo tribinu “Simboli islama, hrišćanstva i ostalih religija”

by Mešihat

Udruženje vjeroučitelja islamske vjeronauke organizovalo je tribinu i izložbu koja je nosila naziv „Simboli islama, hrišćanstva i ostalih religija“ a u okviru projekta „Upoznajmo jedni druge“.

Na izložbi su predstavljeni likovni radovi učenika osnovnih i srednjih škola Novog Pazara i Tutina, a na tribini su govorili Kemal Hasanović, koordinator Vjersko-prosvjetne službe pri Mešihatu IZ-e Sandžaka, Hasna Ziljkić, kulturni radnik, Elzana Nurković, nastavnik likovne kulture, Kazim Dreković, kulturni radnik te Edin Mujević, predsjednik Udruženja vjeroučitelja Islamske vjeronauke.

Cilj projekta „Upoznajmo jedni druge“ jeste podsticanje mladih, pripadnika različitih konfesija, da na osnovu vjerskog obrazovanja sebe uzdižu na kulturološkom nivou, da kroz upoznavanje drugog i drugačijeg teže razumijevanju kulture naroda koja je nastala kao produkt promišljanja i življenja određenog religijskog učenja.

Tribini u Novom Pazaru prisustvovali su brojni javni radnici, nastavnici/profesori vjeronauke, predstavnici organizacija i udruženja, učenici koji pohađaju vjeronauku te roditelji djece.

Naredni događaj je u Tutinu (10. decembar, Kuća mira), i sastojaće se od tribine i Izložbe likovnih radova osnovaca i srednjoškolaca, a projekat će biti okončan književnom večeri, 13. decembra, u Novom Pazaru.

Projekat „Upoznajmo jedni druge“ su podržali Grad Novi Pazar i Opština Tutin kroz konkursno sufinansiranje programa od javnog interesa koja realizuju Udruženja građana.

slični članci