Tradicionalni iftar reisu-l-uleme u Beogradu

by Mešihat

Večeras je reisu-l-ulema, Nj.E. Senad ef Halitović priredio tradicionalni iftar za diplomate i predstavnike javnog života u našoj zemlji u beogradskom hotelu Hyatt Regency.

Iftaru su prisustvovali ambasadori Turske, Alžira, Savezne Republike Nemačke, predstavnici ambasade UAE, SAD, Ujedinjenog Kraljevstva, Malezije, direktor Uprave za saradnju s crkvama i verskim zajednicama Dr Vladimir Roganović u pratnji zamenika Dr Marka Nikolića, izaslanik beogradskog Nadbiskupa, izaslanik vladike bačkog, gradonačelnici i predsednici Opština, Novi Pazar, Tutin, Palilula, Sjenica, Kostolac, privrednici i drugi uglednici naše Zajednice.

Reisu-l-ulema Halitović se je obratio uvaženim gostima i između ostalog rekao:

“Dragi prijatelji, večeras imam osobitu čast biti Vaš domaćin u blagoslovljenom mjesecu ramazanu. Bereket Božiji se povećava u društvu dobrih ljudi. Želim da Vam se lično i u ime svojih saradnika najsrdačnije zahvalim što ste se odazvali našem pozivu – učinili ste nam čast.

U nadi da ćemo se i u budućnosti susretati sretnim povodima želim Vam sreću i uspeh u vašim dužnostima kao i u plemenitoj zajedničkoj misiji pozivanja na dobro i odvraćanja od zla.”

Uvaženi gosti zahvalili su Reisu-l-ulemi na pozivu te mu poželeli blagoslovljene preostale dane ramazana i nastupajući Bajram.

slični članci