Održan seminar u Ženskoj, Sinan-begovoj medresi

by Mešihat

U organizaciji PU “Nahla”, a u prostorijama ženskog odjeljenja Sinan-begove medrese, danas je organizovan seminar na temu: “Dijete je uvijek u pravu, pogriješiti može samo odrasla osoba čiji program dijete ne zanima.”

Predavač na ovom seminaru bila je profesorica psihologije i pedagogije u Sinan-begovoj medresi, Denaba Aljović. Na samom početku prisutne je ispred Mešihata IZ-e Sandžaka poselamio Kemal-ef. Hasanović, koordinator udruženja vjeroučitelja Islamske vjeronauke na teritoriji R. Srbije.

Sam tok seminara pokazao je da je organizacija istog bila na veoma visokom nivou, a pored vaspitačica, istom je prisustvovao i upravnik ove predškolske ustanove, prof. Selmo-ef. Duljević koji se je obratio svojim predavanjem i tom prilikom ukazao na važnost odgoja i misije koju imaju vaspitači/odgajatelji mladih naraštaja.

Svi prisutni dobili su sertifikate o prisustvu seminaru, a sam seminar ispunio je sve kriterijume i u potpunosti opravdao očekivanja učesnika, te se nadamo da će uskoro biti još ovakvih i sličnih seminara kojima će se okoristiti upošljenici ove i ostalih ustanova u okviru Mešihata IZ Sandžaka.

slični članci