Mešihat IZ Sandžaka uspješno sproveo akciju klanja i podjele kurbana

by Mešihat

Mešihat Islamske zajednice Sandžaka, IZS, sa zadovoljstvom objavljuje uspješno sprovedenu akciju klanja i podjele Kurbana povodom Kurban bajrama. Muftija sandžački, mr. Senad-ef. Halitović, zajedno sa svojim saradnicima, posjetio je klanice u Novom Pazaru i Tutinu kako bi pažljivo nadgledao proces klanja i proučio dovu.

Tokom ovogodišnje akcije, više od 1000 kurbana (ovaca) podijeljeno je na teritoriji Sandžaka, uključujući gradove Novi Pazar, Tutin, Sjenicu, Prijepolje, Priboj, Novu Varoš i Brodarevo, kao i u drugim dijelovima Srbije u džematima Prokuplje, Smederevo, Požarevac, Kostolac, Zemun, Borča, Novi Beograd, Palilula, Novi Sad i Zrenjanin.

Mešihat IZ Sandžaka želi izraziti iskrenu zahvalnost svim darodavcima koji su iskazali povjerenje instituciji time što su realizaciju svojih kurbana izvršili preko Mešihata IZ Sandžaka. Vaša vrijedna podrška omogućila je da se pomogne velikom broju sugrađana u potrebi, kao i obrazovnim institucijama koje djeluju u okviru Mešihatu IZ Sandžaka.

Mešihat IZ Sandžaka nastavlja svoje predane napore u promoviranju solidarnosti, brizi o zajednici i pružanju podrške onima koji se nalaze u teškim životnim situacijama.

Molimo Svevišnjeg Gospodara da primi dobročinstva, oprosti grijehe i u Džeenetu nas sastavi.

slični članci