Mešihat IZ Sandžaka organizovao velike akcije pomoći za narod R. Turske i Sirije pođen zemljotresima

by webmagicpixel

Mešihat Islamske zajednice Sandžaka je prethodnih dana organizovao velike akcije pomoći za narod Turske i Sirije pogođen zemljotresima.

Pomoć se skupljala na nivou svih Medžlisa u Sandžaku na sedžadi za vrijeme džume namaza, posredstvom uplata na žiro račun Mešihata IZ Sandžaka, Humanitarne organizacije „Emanet“, na nivou Sinan begove medrese i ostalih institucija, sektora u okviru Mešihata, ali i u vidu prikupljanja konzervirane hrane, higijenskih sredstava, odjeće iz svih gradova Sandžaka.

Tokom velike akcije ukupno je prikupljeno pomoći u približnoj vrijednosti od 183 000 eura.

✔️U novcu je sakupljemo 83 000 eura, i taj iznos ce narednih dana biti dostavljen zemljotresom pogodjenim područjima preko Dijaneta R Turske.

✔️ 4 kamiona pomoći koja je otišla u vidu konzervirane hrane, higijenskih sredstava, odjeće u vrijednosti od 100 000 eura.

Kamioni su danas uspješno stigli na odredište i pomoć se predala zaduženim osobama za raspodjelu iste.

Akcija je i dalje u toku, nakon što smo poslali prvi dio pomoći nastavljamo dalje – novac se I dalje može uplatiti na žiro račun ili u najbližim džamijama kod imama, u Upravnoj zgradi Mešihata, obdaništima i svim ostalim ustanovama.

✔️Žiro račun na koji možete uplatiti pomoć uz naglasak za Tursku ili za Siriju:

Primalac: Humanitarna organizacija “Emanet”

Dinarski tekući račun: 155-32147-84

Za uplate iz inostranstva Devizni račun:

SWIFT: CABARS22

IBAN: RS35 1550 0000 0005 9609 51

Još jednom hvala svima na ogromnom povjerenju koje ste nam ukazali. Da Allah nagradi sve donatore i one koji su radili na prijemu i utovaru robe.

Također, molimo Allaha da nagradi naše prevoznike koji su dali svoja vozila za transport prikupljene pomoći. Amin!

slični članci