Delegacije Ambasade Kraljevine Holandije i Ambasade Velike Britanije u posjeti Mešihatu IZ Sandžaka

by Mešihat

Predstavnici Ambasade Kraljevine Holandije u Sarajevu i Beogradu, te Ambasade Velike Britanije, u Beogradu, posjetili su danas sjedište Mešihata IZ Sandžaka, gdje ih je, u svojstvu domaćina, primio reisu-l-ulema IZS, mr. Senad-ef. Halitović, sa saradnicima, muftijom sandžačkim, mr. Muhammed-ef. Demirovićem, i šefom kabineta reisu-l-uleme, dr. Nihad-ef. Derviševićem.

Na sastanku je bilo riječi o političkoj situaciji u regionu, među-etničkim odnosima, kao i pitanju stabilnosti i problema radikalizacije. Reisu-l-ulema je upoznao goste sa radom, aktivnostima i projektima unutar institucije IZS, kao i izazovima sa kojim se susreće u svom radu i djelovanju.

Ispred Ambasade Kraljevine Holandije, delegaciju su činili: Sterre Raterman, na poziciji drugog sekretara za politička pitanja, savjetnica za politička pitanja, Jelena Radoman, regionalna koordinatorka u Ambasadi Kraljevine Holandije, u Sarajevu, Nona de Jonge, kao i Jack Watson, drugi sekretar za politička pitanja u Ambasadi Velike Britanije, u Beogradu.

slični članci