Sinan-begova medresa gost na EIP festivalu

by Mešihat

U organizaciji NVO “Menjamo Novi Pazar”, u Domu kulture, održan je EIP festival, a kao gosti, učešće su uzeli i predstavnici Sinan-begove medrese.

Cilj ovog festivala bio je afirmacija mladih u ovom gradu kao i podsticaj njihove svijesti o aerozagadjenju, a posvećen je podizanju svijesti o očuvanju životne sredine, od izuzetnog značaja za održivi razvoj, kao i za javno zdravlje u cjelosti.

Na festivalu je, između ostalog, istaknuto, da je u protekle dvije godine urađeno mnogo, ali, da se zajedničkim snagama i zalaganjem još mnogo toga može učiniti, kako bi se kvalitet životne sredine unapredio.

Cijela manifestacija bila je usmjerena na slanje jasne poruke svima – da je očuvana životna sredina garant ljudskog opstanka i prosperiteta, da alternativa za zdravu životnu sredinu ne postoji.

Tokom festivala, prisutnima su se obratili ambasadori EU, Malezije, sponzori organizacije, kao i čelnici grada Novog Pazara.

U toku dana organizovane su i druge aktivnosti i radionice u okviru grada i okoline, a sve u cilju podsticaja aktiviteta mladih u Novom Pazaru, kao i prilike da se mlade nade obrate ambasadorima EU i Malezije, čelnicima Gradske uprave i spoznorima ove značajne manifestacije.

Sinan-begovoj medresi, kao instituciji, bila je velika čast prisustvovati ovakvom dogadjaju i pružiti doprinos i podršku kvalitetnim mladim organizatorima i njihovim idejama.

slični članci