Generalni konzul R. Turske u prvoj zvaničnoj posjeti Islamskoj zajednici Srbije

by Mešihat

Novoimenovani generalni konzul Republike Turske u Novom Pazaru, g-din, Osman Pešmen, posjetio je danas Islamsku zajednicu Srbije i sjedište Mešihata IZ Sandžaka, gdje su ga, u svojstvu domaćina, dočekali reisu-l-ulema IZ Srbije, mr. Senad-ef. Halitović i muftija sandžački, mr. Muhammed-ef. Demirovićem sa saradnicima.
Na početku, NJ.E. Osman Pešmen, iskoristio je priliku i čestitao mr. Senad-ef. Halitoviću, na izboru za vrhovnog poglavara, reisu-l-ulemu IZ Srbije, kao i mr. Muhammedu-ef. Demiroviću, na izboru za mjesto muftije sandžačkog.
Reisu-l-ulema, mr. Senad-ef. Halitović, upoznao je goste s radom i aktivnostima ustanova Islamske zajednice Srbije kao i Mešihata IZ Sandžaka, radom i planiranim projektima, a u pravcu toga, naglašena je važnost produbljivanja saradnje između IZS i Konzulata R. Turske, kao i važnost njenog nastavka, u svim pravcima.
Sastanku su prisustvovali i šef kabineta reisu-l-uleme, dr. Nihad-ef. Dervišević, kao i direktor Vakufske direkcije IZ Srbije, mr. Jakub-ef. Leković

slični članci