DELEGACIJA SINAN-BEGOVE MEDRESE U POSJETI MEHMED-FATIH MEDRESI U TUZIMA

by Mešihat

U četvrtak 9. novembra 2023. godine, delegacija Sinan-begove medrese, na čelu sa direktorom, Kemalom-ef. Hasanovićem, te njegovim zamjenikom i sekretarom, Rejhanom-ef. Hoćaninom i odgajateljem, Mervanom-ef. Rožajcem, posjetila je medresu Mehmed Fatih, u Podgorici(Tuzima).

Delegaciju naše medrese srdačno je dočekao direktor Mehmed-Fatih medrese, Amer-ef. Šukurica, sa saradnicima. Nakon doručka, uslijedio je zvaničan prijem kod direktora medrese, tokom kojeg su vođeni razgovori o radu, planovima i zacrtanim ciljevima obje medrese, a nakon toga uslijedio je obilazak svih odaja, kako muške, tako i ženske medrese. Nakon obilaska učionica, uslijedila je i posjeta internatu i ostalim prostorijama medrese.

Fokus posjete bio je na razmjeni iskustava u nastavi, poboljšanju svih kapaciteta i očuvanju postignutog uspjeha, a u toku iste naglašena je važnost zajedničkog rada na unapređenju obrazovanja.

Na kraju, ova zvanična posjeta okončana je zajedničkim ručkom.

Sveukupno iskustvo posjete ostavlja snažan utisak zajedništva i bratske ljubavi. Posjeta je potvrdila da je ovaj dom i naš dom, a srdačan doček bio je odraz duboke povezanosti.

Izražena je iskrena zahvalnost domaćinima na gostoprimstvu, uz izraz želje za daljom, uspješnom saradnjom, a ovim putem,rukovodstvo Sinan-begove medrese srdačno se zahvaljuje na domaćinskom, bratskom dočeku.

slični članci